Глазная мазь

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Глазная мазь (очна мазь)
головна сторінка вебсайту станом на 9 січня 2013
Посиланняglaznayamaz.org
Комерційнийні
Типапологетичний інформативний сайт
Реєстраціяза вибором (обов'язкова для участі на форумі)
Мовиросійська
АвторВолодимир Хубірьянц
Започатковано1999
Станпрацює
Адреса офісуКраснодар, Росія

Глазная мазь (укр. Очна мазь) — російськомовний апологетичний інформаційний вебсайт, який діє з 1999 року і має на меті викрити хибні думки сучасного християнства, напрями, які, на думку авторів сайту, суперечать Біблії, є єрессю тощо[1], з позиції баптизма та раннього про-православного християнства.

Структура вебсайту

[ред. | ред. код]

Структурно сайт складається з розділів, посилання на які розташовані у верхній частині сторінки. Один із розділів веде на окремий підрозділ сайту — форум. Під списком розділів знаходиться логотип сайту. Нижче зліва розташовуються матеріали (статті, свідчення, відеозаписи тощо), які можна коментувати, а справа — можливість e-mail-підписки, посилання на «відеобесіди» (див. нижче), навігаційні посилання, останні коментарі, засоби зв'язку (посилання на канали YouTube, Twitter, Facebook, Google+), цитата для роздумів, посилання на аналогічні апологетичні вебсайти, та хмарка тегів.

Вміст сайту

[ред. | ред. код]

Основою сайту є розміщення відеозаписів та статей, суттю яких є, на думку авторів, викриття фальшивих та нехристиянських вчень харизматів, п'ятдесятників і частково адвентистів сьомого дня. Нищівно критикуються такі явища в християнській середі, як глосолалія (говоріння на «інших» мовах), суботництво, самореалізація замість таланту, такі напрями, як п'ятдесятництво, харизматичний рух, модернізм та лібералізм у християнстві, «Рух віри», «Торонтське благословення», «евангеліє процвітання» тощо. Псевдовчителями Божого слова автори сайту вважають Олексія Лєдяєва, Бенні Хінна, Джойс Майєр, Кеннета Хейгіна, Сандея Аделаджу та інших діячів християнства. В статтях наводяться аргументи, приклади невідповідності вчення Божому слову, відеозаписи з аналогічним вмістом. Слід також зазначити, що факти в статтях викликають неоднозначні відгуки серед читачів: від тих, хто дякує автору сайту за «відкриття істини та викриття фальшивого вчення» до тих, хто категорично проти сайту і вважає, що його мета — спаплюжити християн, а також те, що не варто судити інших (Євангеліє від Матвія 7:1: Не судіть, щоб і вас не судили). Див. детальніше нижче в розділі «Приклади статей».

З 30 листопада 2012 щоп'ятниці адміністратор сайту Володимир Хубірьянц спільно з адміністратором «спорідненого» сайту «Єресі — ні!» Альбертом Ісаковим проводять відеобесіди, відповідаючи на запитання відвідувачів сайту стосовно вмісту статей та інших матеріалів, розміщених на вебсайтах, а також стосовно протестантських віровчень[2]. Дані бесіди завантажуються на канал YouTube, після чого доступні на сайті.

Зовнішні посилання на вебсайт та його оцінки

[ред. | ред. код]

Приватні оцінки учасників християнських форумів

[ред. | ред. код]

Приклади статей

[ред. | ред. код]

На прикладі принаймні цих статей можна детально проаналізувати стиль, у якому вони написані. Відповідно, серед коментарів можна знайти дуже суперечливі відгуки як щодо конкретних статей, так і щодо стилю сайта взагалі.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Про сайт «Глазная мазь» [Архівовано 7 жовтня 2011 у Wayback Machine.] (рос.)
  2. По п'ятницях о 21:00 за московським часом — онлайн відеобесіди [Архівовано 10 грудня 2012 у Wayback Machine.] (рос.)